Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekességek

Naruto/Naruto Shippuuden:

Jutsutípusok

Doujutsu/Szemtechnika

09-1.png

Doujutsu - a Jutsunak ez a fajtája (szemtechnika), a használója képes felismerni a Genjutsu, Ninjutsu és Taijutsu techinkákat . Két példa a Doujutsu támadásra: Sharingan és Byakuugan. A Sharingan egyből képes lemásolni azt a technikát, amit ellene használnak. A Sharingannak is több fajtája van és fokozata. Ezeket a technikákat csak vele született emberek képesek használni (Kekkei Genkai) - vér által öröklődik. Mivel ezek a támadások nemigényelnek túl sok chakrát a használója hosszabb ideig fenn tudja tartani. Elég ritka képességek, így sokan próbálják megszerezni maguknak... pl.: Orochimaru

Genjutsu/Illúzió

11-2.png

Genjutsu - ezek javarészt illúzió technikák . Ezek a technikák hallucinációkat okoznak az ellenfélnak és arra késztetik őket, hogy olyan dolgokat lássanak, amik igazából nincsenk is ott. Főleg akkor használják őket, ha a használója el akar menekülni. A Genjutsu támadások készségfüggők, akinek van tehetsége hozzá az könnyebben megtanulhatja. Ehhez a fajta támadáshoz nagy mennyiségű chakra kell és tökéletes kézpecsétekre vcan szükség. pl.: Sakura Genjutsu beállítottságú. Genjutsu megszüntetése: Le kell állítani a Chakra áramlását, majd hirtelen össze kell gyűjteni az összeset. Ha ezt megcsinálja valaki a genjutsu szertefoszlik. Ha mégsem sikerülne, akkor csak a társakban lehet bízni, ha megérintenek és beléd áramoltatják a chakrájukat az illúzió eltűnik.

Kinjutsu/Tiltott

12-2.png

A Kinjutsu támadások azok a technikák, amiket betiltottak, mert túlzottan veszélyesek... Ha illetéktelen kézbe kerülnek ezek a technikák az a falura nézve nagyon veszélyes lehet. Ezért a megtanulásuk törvénytelen. Már a Naruto első részében azt láthatjuk, amint Naruto ellop egy tekercset (pecsétek tekercsét), ami tele van tiltott technikákkal, így sajátítja el az árnyékklón jutsut, ami szintén tiltott.

Taijutsu/Pusztakezes Küzdelem

 

10-2.png

Ez a fajta jutsu a fizikai erő használata, rengeteg gyakorlással jár.. A taijutsutámadások jellemzően nagyon gyorsak, összetettek és általában nem igényelnek csakrát. Egy jó példa egy Taijutsu használóra Rock Lee volna, aki használja ezt a fajta jutsut. Mivel ezek a támadások csak fizikai erőt igényelnek és teljesen különböznek a többi fajta jutsutól, így a legtöbb támadás ellene nem fog működni és a taijutsu használónak ez előnyt fog jelenteni.

Térkép:

terkep01.jpg

biosimagemap.jpg

1. Tűz országa:
A Tűz országa ad otthont Konohagakurenak, mely a főbb szereplők otthona a Naruto sorozatban. Klímája mérsékeltnek mondható, többségében napos az idő, melynek köszönhetően minden évben bőséges a termés. Köszönhetően fekvésének az ország erősen kereskedik a környező országokkal, emiatt itt a legnagyobb a lakosság és a legerősebb a gazdaság. Az egyik legerősebb országként tartották számon, azonban Orocsimaru inváziója óta jelentősen meggyöngült.

2. Víz országa:
A Víz országa számos szigetet foglal magába, melyeknek saját szokásaik vannak. Az ország éghajlata hideg. A köd igen gyakori jelenség errefelé. Néhány helyen, mint például a terület ahol Haku felnőtt, igen hideg van és elég gyakran havazik is. Keveset tudni az országról, látszólag kimarad minden politikai afférból, ami érthető is mivel szigetország messze a kontinenstől és a négy másik nagyobb országtól. Rejtett faluja Kirigakure. Momocsi Zabuza puccsot akart elkövetni, de a kísérlet sikertelen volt. A Víz országa a legkisebb az öt nagy ország közül, talán ez magyarázhatja a szörnyű érettségi próbát, amit Kirigakure tartott.

3. A Hang országa:
A Rizsföldek országa, másik nevén a Hang országa egy kis ország a Tűz országa mellett. Rejtett faluja Otogakure, melyett Orochimaru alapított. Az itt lakó nindzsák többsége a Fuuma klán tagja.

4. A Föld országa:
A Föld országa eddig nem sok szerephez jutott a sorozatokban. Annyit lehet róla tudni, hogy a felszínét sziklák és barlangok borítják. Az ország természetes határainak szerepét a hegyek töltik be, ezek miatt a kommunikáció igen nehéz a többi országgal. Az országban uralkodó szelek olyan erősek, hogy sziklákat kapnak fel majd dobnak le, akár a városokra is. A Tűz országával nem állnak szövetségben, rejtett falujuk Iwagakure.

5. Eső országa:
Az Eső országának rejtett faluja Amegakure, ezen kívül semmi más nem ismert az országról. Feltételezhető azonban, hogy a falu egy esőerdőben található.

6. Fű országa:
A Fű országáról igen keveset lehet ez ideig tudni. Rejtett faluja Kusagakure. Feltehetőleg igen gazdag a flóra az ország területén.


7. A Vízesés országa:
A Vízesés országában található egy hatalmas vízesés, amely mögött található Takigakure. A 7-es csapatnak volt itt egyszer küldetése. Természetesen az ország legnagyobb látványossága a vízesés, mely még mai szemmel is hatalmasnak mondható.

8. A Villámok országa:
A Villámok országa is kevés szerephez jutott eddig. Egy félszigeten fekszik, amit egy hatalmas hegység szel ketté, ahonnan számos folyó indul a tenger felé. Gyakoriak a melegvizű források is az ország területén. Rejtett faluja Kumogakure.

9. A Szél ország:
A Szél országa egy nagy száraz és sivár ország, melynek városai tipikusan a vízlelőhelyek mellett találhatóak. Annak ellenére, hogy az ország nagy része lakhatatlan, köszönhetően a Tűz országával való folyamatos kereskedésnek, az ország lakossága virágzik és gyarapodik. Igaz, hogy nem esik róla annyi szó, mint a Tűz országáról, azonban igen fontos a Szél országának szerepe is a sorozatokban. Sok igen erős nindzsával rendelkezik, rejtett faluja Sunagakure. A Szél országa egy bizonyos ideig nem nagyon avatkozott be a politikai csatározásokba, a Tűz országával békeszerződésben állt.

Két Kyuubi??

 

 

Egyik küldetésről Narutoék elvitték Konohába Sorát. A fiú egyetlen célja az volt, hogy bosszút álljon apja gyilkosán. Később kiderült, hogy Asuma ölte meg, ő is a 12 Őrzők közé tartozott... Sora rátámadt Asumára... Ezek után rátámadtak Konohára Kazuma vezetésével. Az egész faluban nem volt áram. Kazuma elmondta Sorának, hogy amikor a Kyuubi megtámadta a falut, összegyűjtötték a róka "felesleges" chakráját, és azt Sorába zárták el. Kazuma feloldotta az erőt visszafogó pecsétet és Sora elkezdett átváltozni egy ál-Kyuubivá. A végén NAruto mentette meg bár ő is átváltozott a Rókadémonná.. Sora másnap elment Konohából, hogy bejárja a Világot és sok barátja legyen, mint Narutonak. :)
Tehát igazából csak egy Kyuubi van, Sorába csak a róka chakrájának egy részét zárták el...

51ojumjf7kl._sx500_.jpg

four_tailed_sora.jpg

naruto_holds_down_sora.jpg

A végzetek völgye

381669_130113440428841_100002905573338_159986_1475179753_n.jpg

Ennek a helynek történelmileg is fontos szerepe van, nem csak azért különleges, mert Naruto és Sasuke itt csatázott! De miért is?

A történelemből: Több száz évvel ezelőtt élt az Uchiha klán legerősebb shinobija, az első Mangekyou Sharingan használó, Uchiha Madara, aki szövetséget kötött az Erdő Senjou klánjával. Ez a szövetség életre hívott egy új szervezetet, amit mi történetesen KONOHAGAKURE NO SATO-nak neveztek.
Madara és az Első közösen irányították a falut, de teljesen eltért politikai nézetük. Összecsaptak a falu vezetője, a Hokage címért. A meccset, mint tudjuk az Első nyerte. Így alapították meg a Rejtett Levél falut, Konoha-t, és az Erdő Senjou klánjának leszármazotta lett a Hokage.
[De Madara is életben maradt... de ez nem ide tartozik]

De kettejük harca közel sem volt mindennapi. A csatájuk vájta ki azt a folyómedert is, amit ma Végzet Völgyének hívunk. Bármilyen hihetetlen, ők valóban ennyire erősek voltak. És még ha, ma már egyikük sem él [Madara igen, de a történelem szerint már halott], akkor is a folyó örök emlékként szolgál a ninjáknak.
A folyó elején egy vízesés van, aminek egy-egy oldalán található is szobor róluk, amint egymásra néznek.

glowingnaruto.jpg

És még mi is az érdekes?
Hát persze, ahogyan megismertük ezt a helyet, vagyis Naruto és Sasuke csatájuk közben.
Mivel az Első és Madara is barátok voltak, így eléggé irónikus, hogy Naruto és Sasuke is itt küzdött. És ahogyan "elődeik" is, ők is mérhetetlenül magas szinten csaptak össze.
Sasuke sok mindent megjegyzett csatájuk során. Például elmesélte Naruto-nak, hogy a folyómeder hogyan keletkezett, és azt is, hogy állítólag, ha két ninja összecsap, és öklük találkozik, azután megérzik egymás gondolatait. És hogy igaz-e? Az ő esetükben szerintem igen :)

Konan technikája

Biztos láttátok az új részeket amik most jöttek ki. Mikor Madarárval harcol, nekem nagyon felkeltette a figyelmem hogy Konan ketté nyitotta a tengert. Az biztos hogy sok chakrát emésztett fel. Konan terve hogy felrobbantsa Madarát. A sok robbanó jegyzet ellenére Madara túléli, egy leszakadt karral és pár mély sebbel. Akik látták ezt a részt, tudják hogy Konan meghal.  Szomorú ez a rész, Madara megszerzi amit akart. A Rinnegant.

Pár kép a kettévágott tengerről:

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.